Startpagina
Wat is RT?
Leerproblemen
Onderzoek
Begeleiding
Leerlingen vinden
Tarieven
Praktijk
Contact
 

Op school
Sommige basisscholen geven een particuliere remedial teacher de gelegenheid om onder schooltijd, binnen de school, een leerling remedial teaching (dat door de ouders wordt betaald) te geven. Het voordeel voor het kind is dat het na schooltijd echt vrij is. Voor jongere kinderen kan het vermoeiend zijn om na school nog intensief aan het leerprobleem te werken. Ook is het contact tussen remedial teacher en de leerkracht en interne begeleider vaak frequenter en kan de remedial teacher eventueel tussendoor meer afstemmen met de school. De visie van een school op haar zorgbeleid bepaalt of externe remedial teaching op school mogelijk is. Als dat kan, bespreek ik met de leerkracht op welke tijdstippen het uitkomt dat het kind RT krijgt. In principe kan ik op alle weekdagen onder schooltijd remedial teaching geven.

In de praktijk
Na schooltijd zijn kinderen welkom om in mijn praktijk remedial teaching te volgen. De openingstijden zijn op de weekdagen van maandag tot en met donderdag; maandag, dinsdag en donderdag van 15.00 tot 18.00 uur en woensdag van 13.00 tot 18.00 uur. Vrijdagmiddag is meestal niet zo'n geschikte dag om RT te geven, omdat kinderen behoefte hebben aan de vrijheid van het weekend en vermoeid zijn van de schoolweek.

Ook als de leerling buiten schooltijd naar de praktijk voor remedial teaching gaat, is een goede samenwerking tussen de RT'er en school zeer belangrijk voor het kind. Regelmatige overlegmomenten en verslaglegging van de begeleiding en voortgang door de RT'er kunnen dit bevorderen. Natuurlijk kan dit alleen als de school hiermee instemt.

Praktijkadres
Praktijk Vogelaar is gevestigd op:
Glacisweg 39
6212 BM Maastricht   
 
    © www.praktijkvogelaar.nl